Élni Otthon

Élni Otthon

Elvonulás, üdülőövezet és kutyaugatás

2017. október 13. - TibiHU

Pár hete jöttünk meg késő nyári szabadságunkról. Néhány napot Balatonfüreden töltöttünk a Hotel Marinában, majd hat napot a tiszakécskei termálfürdő szomszédságában pihentünk. Kutyás tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.

A Marina hotelt nem sokszor hagytuk el a négy nap folyamán, személy szerint kétszer. A cél mindkét alkalommal a füredi borhetek volt. Nem nagyon emlékszem, hogy találkoztunk volna kutyával; hangjukat biztos, hogy egyszer sem hallottam. Összesen öt nap mindenféle kutyaugatás nélkül. Pedig a Balaton-partján mostanság sok ebtartó jár. Talán augusztus utolsó napjaiban a kutyák sem nyaralnak már. A szállodai szoba ablaka minden éjszaka nyitva volt, de semmi. Hiába is fürkészte ugatáshoz szokott fülem a csendet: nem volt semmi.

Tiszakécske üdülőövezetében található a Tisza-parti Termálfürdő, a hozzá tartozó kemping és a Barack hotel. A környéken meglehetősen apró parcellákon sorakoznak a házikók. Szeptember eleje itt is utószezonnak tekinthető, a nyaralók nagy része elhagyatott volt. Vasárnap érkeztünk és bizony az egyik közeli háznál ugatás fogadta az éppen arra járókat. Aztán már csend volt. Talán csak hétvégére érkeztek és hazamentek otthon boldogítani a szomszédokat. Négy nap után hely hiányában átmentünk a kemping egyik apartmanházába. A kempingben a többség német nyugdíjas volt, akik javarészt lakóautókban szálltak meg. Több kutyával is találkoztam, sőt a második napon a szomszédunkba magyarok érkeztek egy agárral. Az összes kutya jól nevelt volt, egyik sem hallatta hangját egyszer sem. Talán a hely teszi? Aztán szombaton újra volt egy közeli háztól ugatás, gondolom a hétvégi lakók megérkeztek.

Mikor hazaértünk természetesen a szokásos “rend” fogadott: sokszoros ugatás a szomszédban meg a környéken, és politika rádió.

Többször gondoltam rá, hogy üdülőövezetben kellene élni. Csak attól félek, hogy ha már kényelmesen befészkeltem magam és családom egy nyugodt környéken, nagyon megharagudnék egy-két a csendet megtörő, másokra tekintettel nem levő ideiglenes szomszédra. Vagy egy hangos betolakodóra. Ti mit gondoltok?

A bejegyzés trackback címe:

https://elniotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr6712966957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Olasz Bazsa 2018.02.08. 11:11:13

Épp most költözök üdülő övezetbe. A bejegyzéseid minden betűjét tökéletesen meg tudom érteni. Nekem, ha milliókat fizetnének sem költöznék már állandóan lakott környezetbe. Egy életre volt elég.
süti beállítások módosítása