Élni Otthon

Élni Otthon

Embervédelem

2018. január 25. - TibiHU

Véletlen egy érdekes cikkre leltem Embervédelem címszóval:

http://www.demokrata.hu/blog/2017-09-19/embervedelem

Kicsit talán tovább lehetne gondolni Élni Otthon megvilágításban. Mert bizony az ebtartók jelentős hányada gondolja úgy, hogy inkább a kutya “well-being”-je, mint a szomszéd nyugalma. Persze ha tudnák, hogy “well-being” alatt esetleg mást kellene érteni… (és nem azt, hogy szabadon üvöltözi végig a napot az állat, ijeszti meg vagy agresszív módon kiabálja végig a ház előtt elhaladókat).

 

Nem vagyok benne biztos, hogy a Demokrata cikke fennmarad az utókornak, így hadd idézzek itt belőle:

“Egyetlen épeszű és jóérzésű ember sem kínozza öncélúan az állatokat, nem pusztítja értelmetlenül a teremtett világot. Ezen kár vitatkozni. Manapság azonban magukat állatvédőknek nevező csoportok erős lobbitevékenységének köszönhetően folyamatosan szigorodnak az állatokkal szembeni „bűnök” büntetési tételei. Szinte már-már az emberi élet, az emberi érdek elébe helyezve kutyát, zsiráfot, majmot.”

“Ha a fiatalok, a családok inkább cuki kutyát tartanak, ha a szállodákban szívesebben látnak kutyás vendéget, mint gyerekest, az visszahat a gondolkodásra, és előbb-utóbb az állat valóban helyettesítheti az embert. Többször leírtam, de nem lehet eleget ismételni, hogy szembesüljünk a kifordított világgal: Magyarországon évente 30 ezer körüli, Európában milliós nagyságrendű abortuszt végeznek. Vagyis érzéstelenítés nélkül, a menekülésre esélyt sem hagyva mészárolnak le ennyi embert. A tényt, a számadatot leírjuk, meghallgatjuk, és nem történik semmi. Most képzeljünk el egy ilyen hírt: „Magyarországon évente harmincezer kiskutyát darabolnak fel.” Lenne-e felzúdulás? Ma olyan törvények vannak, hogy a gyermekemet megölhetem büntetlenül, a kutyámat nem.”

A bejegyzés trackback címe:

https://elniotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr9813602503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása